HOBI
hh Najveći hobij mi je fotografiranje prirode i fotografijom se želim baviti ozbiljnije i nadam se da će jednog dana uz profesiju učitelja i fotografiranje prerasti u zanimanje. U slobodno vrijeme u svrhu opuštanja slikam olovkom i temperama, uglavnom zalaske sunca. Uživam u vremenu provedenom s djecom. Najdraži sport mi je nogomet. Vožnja biciklom sa prijateljima i šetnja sa obitelji. ss

Priprema samoborske kremšnite:

  1. Podijelite lisnato tijesto na dva jednaka dijela pa svaki razvucite na veličinu lima za pečenje.
  2. Pecite zasebno gornju i donju koru u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatnožute, oko 10 do 15 minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
  3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg.
  4. U žumanjke dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka ugrijte na štednjaku.
  5. Smjesu od žumanjaka stavite u zaseban lonac i kuhajte na laganoj temperaturi postupno dodajući toplo mlijeko dok se ne zgusne. Pustite da se smjesa malo ohladi i umiješajte je u tučene bjelanjke.
  6. Toplu smjesu prelijte preko pečene kore te je preklopite drugom korom. Preko kremšnite pospite šećer u prahu. Dobar tek!
lijepo
hh  ff