Životopis

Moje ime je Marija Banjedvorec. Odrastala sam u malom gradu Vinkovci smještenom na rijeci Bosut. Tu sam pohađala osnovnu školu Ivana Mažuranića i provodila svoje bezbrižne dane baveći se raznim aktivnostima. Ovdje je moj crtež centra grada.

Vinkovci

Uz osnovnu školu pohađala sam i privatnu školu stranog jezika, Linguapax, u kojoj sam učila engleski jezik.Položila sam A2 stupanj engleskog jezika. Plesala sam u Kud-u Šumari, išla na mnoge zborove te sam se također okušala i u sportovima kao što su plivanje, tenis, rukomet, badminton i trčanje. Trčanjem sam se nastavila baviti i kroz srednju. U slobodno vrijeme najviše sam se voljela rolati i čitati knjige. Moj najdraži spisatelj tada je bio Tolkien.

Tolkien

Nakon osnovne škole upisala sam opću gimnaziju u Županji, te sam se morala pomiriti sa svakondnevnim putovanjem busom. To vrijeme iskorištavala sam čitajući knjige i učeći gradivo za školu. Nedugo nakon toga pararelno s gimanzijom upisala sam glazbenu školu u Vinkovcima. Počela sam se baviti solo pjevanjem te sam tako još više produbila svoju ljubav za operom. Imala sam mnoge nastupe u kojima sam uživala. Također sam sudjelovala na natjecanju u Opatiji te sam zajedno sa kolegicama osvojila 3. nagradu u disciplini tria sa zasluženih 91,60 bodova.

Trio

Uz srednjoj školu također sam pohađala likovnu radionicu i 3 zbora; srednjoškolski, srednjoškolski glazbeni i gradski zbor, ali moje najveće zadovoljstvo bilo je solo pjevanje i solo nastupi. Ovdje je slika s jednog mog nastupa.

Nastup


Nakon srednje škole godinu dana sam volontirala u rehabilitacijskom centur za osobe s posebnim potrebama Mala Terezija u Vinkovcima.
Nakon toga sam upisala Učiteljski fakultet u Zadru te sam trenutno druga godina i uredno sve polažem. Nadam se da će se moje školovanje nastaviti u istom pozitivnom tonu kao i do sada.