Moje ime je Josipa Ivešić. Rođena sam 07.02.1995. godine. Osnovnu školu sam završila u Donjem Lapcu. Donji Lapac je mjesto u istočnoj Lici, ispod planine Plješevice.
                               

U Korenici sam pohađala Opću gimnaziju u srednjoj školi Plitvička jezera. Srednja škola Plitvička jezera u Korenici ima dugu tradiciju jer je obnovljena na temeljima dviju škola koje su se ujedinile još davne 1972. godine. Bile su to Ugostiteljska škola koja je djelovala pri NP Plitvička jezera, te Gimnazija “Ognjen Prica” u Korenici. Dok sam pohađala srednju školu boravila sam u Učeničkom domu srednje škole Plitvička jezera. Zgrada Učeničkog doma sagrađena je 1875. godIne. Zbog svoje starosti i povijesnog značaja stavljena je pod zaštitu Ministarstva kulture kao spomenik nulte kategorije.    Nakon srednje upisala sam Predškolski odgoj na Sveučilištu u Zadru. 

            


    Sveučilište u Zadru ustrojava se sa sveučilišnim odjelima, stručnim odjelima i drugim ustrojbenim jedinicama u svom sastavu. Sveučilište u svom sastavu ima 21 odjel.   Odjel Predškolskog odgoja nalazi se na Novom kampusu.